Специална пресконференция с директорът на EU-OSHА

Специална пресконференция

 

Фондация „Център за БЗР“ като медиен партньор на кампания „Здравословните работни места управляват опасните вещества“ 2018-2019 участва в специална пресконференция на EU-OSHA на 26.09.2018 г. Целта на конференцията бе да отговори на произлезлите въпроси на партньорите, както и да даде обобщена информация относно текущата кампания.

Д-р Седлачек, която лично благодари на медийните партньори, подчерта, че по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и своето посещение в България, е успяла да получи ценна информация относно електронните инструменти, разработени от Агенцията. Тя поясни, че към момента цели 34 организации са част от медийните партньори на кампанията, които са направили над 4 000 споделяния в социалните мрежи.

Също така д-р Седлачек даде подробна информация за участието на Агенцията в конференция по случай Австрийското европредседателство тази седмица, на която Австрия и приемащата я през втората половина на 2019 г. Финландия, са проявили своята готовност да последват Пътната карта на канцерогените, инициирана по време на Холандското председателство на съвета на ЕС. По време на Румънското председателство обаче, ще бъде разглеждана темата за мускулно-скелетните смущения.

По време на пресконференцията бяха обявени и датите на публикуване на следващите материали, свързани с кампанията, които са: 5 октомври за новите инфорграфики и 11 октомври за новия набор от инструменти.

Част от останалите въпроси, коитобяха дискутирани, бяха темите как Брекзит ще засегне медийните партньори от Великобритания и кога се очаква следващото проучване на EU-OSHA – ESENER 3.

22.10.2018

0 отговора на "Специална пресконференция с директорът на EU-OSHА"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X