Световен ден по безопасност и здраве при работа 2022 гр.Пловдив

Вчера отбелязахме обявеният от Международната организация на труда – Световен ден по безопасност и здраве при работа, организиран от ФЦБЗР, Клубът на специалистите по безопасност и здраве при работа – Пловдив и с любезното съдействие на БиЕй Глас България ЕАД гр.Пловдив. 
По време на пандемията COVID-19 установихме, че наличието на силна система за БЗР, включваща значително участие на правителства, работодатели, работници, участници в общественото здравеопазване и всички съответни национални и корпоративни заинтересовани страни, е от решаващо значение за опазването на работната среда защитата и безопасността на работниците и здравето им.
Мотото на тазгодишното честване бе:
ДА ИЗГРАДИМ ПОЗИТИВНА КУЛТУРА ПО БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА. ДА РАБОТИМ ЗАЕДНО!
Стана традиция на този ден да посещаваме предприятия, класирани на челните места в Националните годишни награди по БЗР, за да споделяме добри практики.

Благодарим, на фирма БиЕй Глас България ЕАД гр.Пловдив за любезното домакинство и им пожелаваме с още по-големи успехи и с ентусиазъм да работят за подобряване на условията на труд.  Домакините се бяха подготвили отлично с няколко презентации свързани с организацията на работният процес и гарантирането на безопасността и здравето на работещите в предприятието.

     

 

Своето приветствие поднесе официалният ни гост г-н Атанас Чернаев – Директор Дирекция “Инспекция по труда” гр.Пловдив

 

Бяха споделени добри практики по БЗР както и демонстрация на системата за сигнализация при близост на мотокари IPAS – система, проектирана да намали риска от сблъсък между пешеходци и движещи се превозни средства на работно място. Системата използва технология за прецизно измерване разстоянието между превозните средства и пешеходците и осигурява високо надеждно предупреждение за предотвратяване на сблъсък.

 

 

Освен празник, този ден е и възпоменание. Международното профсъюзно движение отбелязва 28 април като Международен ден в памет на загиналите и пострадалите от трудови злополуки. За това, във втората част на нашето мероприятие почетохме паметта на загиналите при трудови злополуки пред паметния знак на загиналите при трудови злополуки в Пловдив.

 

ВСИЧКИ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТИ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ  ТУК

 

 

29.04.2022

0 отговора на "Световен ден по безопасност и здраве при работа 2022 гр.Пловдив"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X