Световен ден по безопасност и здраве при работа – 2024г.

Пловдив

На 26.04.2024г. Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ организира в гр. Пловдив честването на 28-ми Април.

Гости на мероприятието по повод „Световния ден по безопасност и здраве при работа“ и „Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки и професионални болести работници“ бяха представители на държавни институции, синдикални организации, специалисти от Клуб по БЗР – гр.Пловдив и представители на предприятия в региона.

Присъстващите на събитието се събраха пред Паметния знак, издигнат в чест на загиналите при трудови злополуки до зала „Строител“ в район Северен в гр.Пловдив.

По повод деня, посветен на безопасността и здравето се изказаха г-н Боян Бойкински от КНСБ, г-н Кирил Бинев от КТ „Подкрепа“ и г-жа Стоянова от ФЦБЗР. В изказванията беше отбелязана тревожната статистика, свързана с трудовите злополуки, значимостта на изграждането на култура на безопасност от работодатели и работещи и важността на Въздействието на изменението на климата върху безопасността и здравето при работа като тема през 2024г. на Международната организация на труда. Всички присътващи отдадоха почит с едноминутно мълчание на загиналите при трудови злополуки работещи и поднесоха венци и цветя.

Честването на 28-ми Април продължи в УМБАЛ „Свети Георги“ като отличени първенци в конкурса за „Годишни национални награди по безопасност и здраве“ за 2023г. Домакините посрещнаха присътващите с приветствие на ръководството на болницата от страна на проф. Иван Дечев и инж.Стефан Калфов. Представиха информация за дейностите и иновациите на университетската болница като най-голямата болница на територията на Балканския полуостров. Споменати  бяха новите проекти, свързани с инфраструктурата на болницата и модерните технологии – нововъведения в медицината.

Изказване по повод „Световния ден по безопасност и здраве“ направи г-н Атанас Чернаев- Директор на „Инспекция по труда“ – гр.Пловдив, който акцентира върху важността на изграждането на култура на трудова превенция и пожела по-малко пациенти на болницата по повод трудови злополуки.

Г-н Иван Палийски от името на ФЦБЗР и Клуб БЗР – гр.Пловдив връчи на ръководтвото на УМБАЛ „Свети Георги“ Благодарствен адрес за споделените добри практики и направи подаръци на екипа на университетската многопрофилна болница – тематични тениски, осигурени от „Бултекс99“, с надпис „Първенец по безпосаност“.

Срещата завърши с кратка разходка на гостите из УМБАЛ и демонстрация на иновативни технологии.

София

На 26.04.2024г. представители на Клуб на специалиста по БЗР в гр.София взеха участие в мероприятието, организирано от КНСБ по случай „Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки“ и „Световен ден по безопасност и здраве при работа“ – 28-ми Април. Присъстващите на събитието отдадоха почит на загиналите при трудови злополуки работници. Бяха поднесени венци пред мемориалната плоча, поставена пред сградата на конфедерацията в гр. София. С едноминутно мълчание бяха сведени глави пред паметта на 87-те българи, изгубили живота си на работното място през 2023г.

Велико Търново

На 28.04.2024 г. представители на Клуба на специалистите по БЗР в гр. Велико Търново поднесоха венец пред монумента издигнат в памет на загиналите при трудови злополуки.

Плевен

Световния ден по здраве и безопасност беше отбелязан от  Клуб по БЗР в гр. Плевен с посещение на годишно учение по проиграване на план за евакуация на пациенти и служители по време на пожар и сигнал за бомбена заплаха от терористи в УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД.

Последва среща на клуба, на която лекция изнесе Главната сестра от университетската болница на тема – “ФОНД УСЛОВИЯ НА ТРУД”.

Стара Загора

Представители на Клуб на специалиста по БЗР в гр. Стара Загора поднесоха цветя на паметната плоча в центъра на града в парк “5 октомври” по случай „Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки и професионални болести работници“ – 28-ми април.

Русе

По случай „Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки“, Клуба на специалистите по БЗР от гр. Русе поднесе венец с цветя на паметната плоча пред “Инспекция по труда” и отдаде почит с едноминутно мълчание.

 

 

 

Още снимки от събитието в различните градове можете да видите тук: https://drive.google.com/drive/folders/1BDDXREdF5kzYvjFt5U86Knhlnm0O3xsn?usp=sharing

30.04.2024

0 отговора на "Световен ден по безопасност и здраве при работа – 2024г."

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X