Отбелязахме 23-ят рожден ден на клуб по БЗР – Пловдив

На 11.02.2021г. отбелязахме 23 години от учредяването на Пловдивският клуб по БЗР, в зала „Тримонциум“ на ново откритият Конферентен център „Евмолпия“ гр. Пловдив.

Отминаха 23 години в търсене на най-добрият начин взаимно да сме си полезни и най-правилния път да стигнем до хората, да променим мисленето и поведението в българските предприятия по отношение на безопасните и здравословни условия на труд.
2020 година беше тревожна за всички. Трябваше да се пренастроим за работа в извънредна ситуация. Гняв, песимизъм, страх, паника – бяха чувствата, които ни владееха.
А животът си тече, нека продължаваме да сме предпазливи, да се пазим взаимно!
Но нека и да се настроим за усмивки, малко повече красота, оптимизъм, вяра, по-ведро настроение. Това не е безотговорно или неприлично в тази ситуация, според нас. Напротив – това е имунитет, защита, друг вид отговорност.
Радваме се, че успяхме да отбележим този важен за всички нас ден, малко нетрадиционно, но типично в наш стил.
Присъстваха наши дългогодишни партньори, колеги, приятели и съмишленици, на които дължим благодарност за силната подкрепа през годините, която ни даваше увереност, че сме поели по правилният път. Наши гости бяха:

Инж. Румяна Михайлова – Изпълнителен Директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ при Министерството на труда и социалната политика. Г-жа Михайлова поднесе поздравителен адрес до г-жа Благовеста Карова – Председател на клуб Пловдив и до Специалистите по безопасност и здраве при работа в него.

Инж. Стефан Башев – Управител на „Бултекс 99“ ЕООД. Г-н Башев ни върна назад във времето, като ни разказа за провеждането на първият семинар в гр. Златоград преди 14 години. Главната цел за провеждането на този семинар била популяризирането на идеята за безопасност и здраве при работа сред повече млади специалисти във страната. Разказа ни и за раждането на идеята за провеждането на първите Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа, които са станали реалност благодарение на подкрепата на ИА ГИТ в лицето на г-жа Михайлова. Година след провеждането на първите Годишни национални награди се създава и Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“, която вдъхва живот на нашите мечти и цели. Да оставим за нашите деца наследство, с което да се гордеят, да създадем култура на българските предприятия за повишаване на безопасните условия на труд и среда, в която нашите деца да се развиват и реализират.

Г-н Атанас Чернаев – Директор Дирекция „Инспекция по труда“ гр. Пловдив. Г-н Чернаев, който познава от близо дейността Клуб по БЗР – Пловдив, поднесе своите поздравления. Пожела на всички най-вече здраве, дълголетие и още много рождени дни, като цифрите на тортата станат от две – три.

Г-жа Добрина Проданова – Почетен председател на Търговско промишлена камара гр. Пловдив. Г-жа Проданова изрази възхищението си от първото посещение на ново откритият Конферентен център „Евмолпия“. Според нея, достоен за уважение е дългият път, който клуба е извървял и ни напомни, че има още много път пред нас. Пътят няма да е лек, предвид постоянно променящият се Свят покрай нас.

Г-н Димитър Търпов – Директор Дирекция „Инспекция по труда“ гр. Пазарджик.

Г-жа Невена Каймакамова – от Областна Дирекция „Инспекция по труда“.

Сред нас бяха и Ръководителите на някои от фирмите, които най-много са ни подкрепяли и са ни оказвали съдействие през годините:

Доц. Д-р Ботьо Захаринов – Ръководител в „Агрия“ АД гр. Пловдив. Г-н Захаринов поднесе своите поздравления за огромната работа, която извършва клуба. Специални поздравления от цялото Ръководство на „Агрия“ АД бяха поднесени под формата на чудесна картина, която да напомня за уюта, който клуба носи на всички нас.

Инж. Сергей Атанасов – Изпълнителен Директор на „ГОРУБСО-МАДАН“ АД гр. Мадан

Думата бе дадена и на някои от първите членовете на Клуб по БЗР – Пловдив. Те изразиха благодарността си към организаторите на клуба и взаимната си любов и уважение към всичко, с което той се занимава. Това бяха:

Д-р Дарина Кръстева – СТМ към КЦМ гр. Пловдив. Д-р Кръстева поднесе от името на целият Пловдивски клуб по БЗР, прекрасна картина, символ на древният Пловдив, за ново откритият конферентен център „Евмолпия“.

Г-жа Калина Стойкова – Завеждащ ТНБТ, ООС, ПАБ на “БАМЕКС МЕТАЛ БГ” ЕОД

Г-жа Дора Янкова – Еколог „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД

Г-н Кирил Тюлев – Координатор БЗР „ДОША 2018“ ООД. Г-н Тюлев ни изненада с музикален поздрав. Музиката и текста бяха авторски.

Колеги от клуб София, Стара Загора и Кърджали бяха сред нас. Като Клуб София поднесоха специална поздравителна честитка, с която изразиха благодарността си към Клуб

Пловдив.

Честит 23-ти Рожден ден на Клуба мили Колеги!

Бъдете здрави и щастливи! Обичайте работата си и дерзайте!

Давайте всичко от себе си за постигане на нашата обща цел

– безопзсност и здраве при работа! “

Клуб София

Раздадени бяха подаръчни чанти на всички гости и три ваучера за СПА уикенд за двама в Хотел „Александър“ гр. Златоград. Печелившите бяха изтеглени в предварително подготвена томбола.

И както се казва в емблематичната песен :
„Как годините минават – няма начин да ги спреш и със всяка се прибавя в нашия празник нова свещ. За приятелите наши нека вдигнем тежки чаши и отпием глътка вино. Нека зло да ни забрави, да сме живи, да сме здрави и живеем сто години.“

г-жа Катерина Тонова – Управител „Дитекс – 13М“ ЕООД, по традиция винаги осигурява тортите за рождените дни на Пловдивският клуб и тази година ни изненада отново със стилния си избор.

08.07.2021

0 отговора на "Отбелязахме 23-ят рожден ден на клуб по БЗР - Пловдив"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X