Месечна среща на клуб БЗР Пловдив

Вчера 02.06.2022г. проведохме месечната среща на клуба на специалиста от гр.Пловдив.

Първата спирка на нашата среща беше, Пловдивският университет ” Паисий Хилендарски”- Факултет по Педагогика. Домакините ни посрещнаха в една от многото реновирани зали.

Пловдивският университет ” Паисий Хилендарски” е един от победителите в Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа за 2021г. ПУ си извоюва третото място в категорията “Големи предприятия (с над 250 заети лица) – ГРУПА 3”.

 

Доц. д-р Надя Чернева – Заместник-ректор, Международно сътрудничество, академична мобилност,  връзки с обществеността и протокол приветсва всички присъстващи и ни разказа за целите на ПУ, като основната е:

Утвърждаване на Университета като водеща българска образователна, из­следователска и културна институция с европейско лице и модерна инфраструктура – пример на академи­чен модел за качествено образова­ние, територия на съвременни научни изследвания и иновации, желан и пред­почи­тан партньор с ясни конкурентоспособни предимства.

    

В знак на благодарност към Пловдивският университет, г-н Иван Палийски – член на УС на ФЦБЗР и член на пловдивският клуб на специалиста поднесе подарък – тениска с логото на Клуба и ПУ.

 

Посетихме и разгледахме част от съвременните пространства за почивка на факултета по педагогика на университета.

   

Следващата спирка от срещата беше в прекрасната градина на Георги Мишев – член на Пловдивският клуб от дълги години. Сред розовите храсти, слънчевите лъчи, тракийският храм – Жоро ни разказа за новата си книга –77 и половина чудни растения. Народна вяра, магия и лечение.

“Създадохме тази книга за вас – съвременните читатели. Народните традиции, обреди и познание са начин на общуване с природата. Вярваме, че част от наследството ни като българи е да бъдем в хармония със заобикалящия ни свят. Затова чрез книгите си искаме да донесем познание, да съхраним народната традиция и да я направим достъпна за всеки читател.
   Тази книга е посветена на магията на растенията и тяхното място в живота и духовния свят на нас, хората. Нека чрез знанието да виждаме в растенията и света около нас не само тяхното материално присъствие, а също да се докоснем до надеждите, страховете, опората в трудностите и паметта на тези преди нас. Нека да съхраним това послание за повече смисъл, добро и красиво в живота на тези, които идват след нас.”

 

03.06.2022

0 отговора на "Месечна среща на клуб БЗР Пловдив"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X