Мартенска среща на клуб БЗР – Пловдив

Както традицията повелява, в последният четвъртък от месеца се състоя срещата на клуб БЗР Пловдив за месец март.
Любезните ни домакини от КЦМ АД ни посрещнаха на 30 март на територията на предприятието и по-точно в Административната сграда и новата реновирана столова.
Повода за посещението беше покана от нашите уважавани колежки Д-р Дарина Кръстева – Ръководител Служба по трудова медицина и инж. Петя Георгиева – Ръководител отдел БЗР към КЦМ АД, гр.Пловдив, които спечелиха първо място в престижния конкурс Годишни национални награди за безопасност и здраве при работа за 2022 година.
Иновацията с която спечелиха първото мярто в специалната категория – НАЙ-ИНОВАТИВЕН СПЕЦИАЛИСТ ПО БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА  представлява инсталация от 5 последователни стъпки за откриване на неизмито олово по кожата на ръцете, наречена ОЛОВЕН ТЕСТ. Откриването става чрез третиране на ръцете с оцетен разтвор, и веднага след това с разтвор на натриев родизонат. Тестът е част от комплекса от мерки за лична хигиена в условия на оловен риск при работа. Включен е в системата за обучение и контрол и има наличен критерий за отчитане на ефекта върху оловоносителството и проследяване на олово в кръвта.
03.04.2023

0 отговора на "Мартенска среща на клуб БЗР - Пловдив"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X