Конференция и изложение – Безопасност и Превенция 2022, Словения

Взехме участие в конференция и изложение за Безопасност и превенция 2022, който се проведе в Икономическия изложбен център в Любляна, Словения на 13 и 14 Октомври. Около 500 експерти в областта на безопасните и здравословни условия на труд, пожарогасенето и спасяването взеха участие.

Основната тема на събитието беше създаване на приобщаващо общество и всеобхватно устойчиво развитие с помощта на отговорна икономика, ориентирана към безопасност и превенция, в съответствие с 11-та цел за устойчиво развитие на ООН (ООН) „Устойчиви градове и селища“ и Европейската зелена сделка, т.е. план за създаване на устойчива икономика.

В конгресната част бяха представени актуални теми в областта на пожарната безопасност и безопасността и здравето при работа. В панаирната част имаше представена гамата от продукти и услуги в посочените области. Домакините посочиха и предизвикателствата, които носят новите работни места, рисковете от пожари, примери за добри практики и значими цели и начини за постигането им от гледна точка на безопасността и здравето при работа.

Имаше гости лектори от различни Европейски и Международни организации, като например – Ruth Wilkinson (IOSH), Julia Lebersorg-Likar (AUVA), Viktorijo Malisa (AUVA), Mireya Rifa (ENSHPO), Frances Maria Peacock ( Olympus Fire Safety, UK), Marco Antonelli (Promat, Italy), Brian Meacham (Meacham Associates, USA) и др.

Домакините направиха демонстрация за овладяване на пожар причинен от литиево-йонна батерия

Броят на пожарите по света се увеличава заради литиево-йонните батерии, предупреди ръководителят на организационния комитет на конференцията Безопасност и превенция 2022 Aleš Jug. Пожарите често започват в жилищната среда, причинявайки наранявания и жертви. Пожара от литиево-йонната батерия може да бъде ефективно потушен с воден пожарогасител.

 

По време на двудневната конференция имаше изложение на продукти и услуги свързани с безопасните и здравословни условия на труд и пожарната безопасност.

 

 

25.10.2022

0 отговора на "Конференция и изложение - Безопасност и Превенция 2022, Словения"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X