Европейска седмица по БЗР 2022

Миналата седмица отбелязахме Европейската седмица по безопасност и здраве при работа, която се провежд всяка година през октомври (43-а календарна седмица), Европейската седмица за безопасност и здраве при работа винаги има конкретна тема и цели повишаване на осведомеността за значението на активното и ангажирано управление на безопасността и здравето при работа.

Мотото на настоящата кампания е „Здравословните работни места облекчават товара“ и в нейния фокус бе повишаването на осведомеността за превенцията на мускулно-скелетните смущения и за значимостта на борбата с психосоциалните рискови фактори.

В рамките на седмицата бяхме организирали 4 срещи в различни точки на страната – Пловдив, София, Шумен и Благоевград.

 

25.10 – София се проведе посещение в учебната база на Електроразпределителни мрежи Запад“ АД гр.София. На срещата присъства Изпълнителния директор на ЕРМ Запад. Лекция изнесе домакина на събитието колегата Кръстан Кръстанов, който запозна аудиторията с мобилното приложение, с което контролират и отчитат състоянието на БЗР в ЕРМ Запад. Гости бяха колеги от клубовете по БЗР Плевен и Враца.

      

 

26.10 – Пловдив – проведе се организирано посещение с цел споделяне на добри практики в Медицински Университет Пловдив, по повод спечелване на първо място в категориите “Големи предприятия (с над 250 заети лица) – ГРУПА 3” и „Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“. Официалени гости бяха – г-н Атанас Чернаев – Директор ИТ- Пловдив, Кирил Бинев  – КТ “Подкрепа“. Приветствие към всички отправи ректора на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева и г-н Чернаев. Презентация изнесе Доц. Д-р Албена Иванова, както и посетихме най-новият учебен корпус. Гости бяха колеги от клубовете по БЗР Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

        

 

27.10 – Благоевград – проведе се организирано посещение с цел споделяне на добри практики в ОТТОБОК МАНЮФЕКЧЪРИНГ БЪЛГАРИЯ – ЕООД, г-жа Дорина Чепишева – Експерт БЗР, разведе гостите в производствената и логистична база на предприятието. Крум Калаийджийски – Координатор на Клуб БЗР Благоевград изнесе лекция на тема “Мускулно-скелетни нарушения и продължително статично седене“. Домакините любезно посрещнаха специалист по БЗР от Клубовете – Благоевград и София.

 

28.10 – Шумен – проведе се организирано посещение с цел споделяне на добри практики в завода на Карлсберг България. Лектор беше Светлана Димитрова – БЗР на пивоварна Шумен. Лекцията се проведе като обиколка на завода, посещение на основните производствени цехове и логистика, като същевременно във всяка точка на посещението се осъществи и лекцията. Темата на лекцията беше „Петте основни правила за безопастност въведени от Карлсберг на територията на заводите“. Гости бяха колеги от клубовете по БЗР Русе, Варна и Разград.

     

02.11.2022

0 отговора на "Европейска седмица по БЗР 2022"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X