ГОДИШНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО БЗР – 2020 година

Вече единадесета поредна година Българските предприятия имат възможността да покажат и споделят своите добри практики в осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд и най-добрите да получат заслужено признание.

“Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа” 2020 се организира от Фондация “Център за безопасност и здраве при работа” с любезната подкрепа на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда“ гр. София.

Изминалата година беше тревожна за всички ни. Трябваше да се пренастроим за работа в извънредна ситуация. Коварният вирус преобърна целият ни живот, както в личен така и в професионален план.

Основният показател при оценяването на победителите беше – Добрите практики, които предприятията са наложили в борба със вируса. Като специално внимание се обърна на иновативните стратегии и проекти, които кандидатите са внедрили в процеса на работа.

Своята специална подкрепа и уважение засвидетелстваха представители на държавните институции, работодателските и синдикалните организации, работещи в сферата за подобряване безопасните и здравословни условия на труд, предприятия от страната, както и  специалисти по безопасност и здраве при работа.

 

Церемонията откри г-н Люпчо Кочовски – Управител на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“

 

От името на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”, приветствие отправи
г-жа Румяна Михайлова – Изпълнителен директор.

Г-жа Михайлова представи и  приветствието на г-н Лазар Лазаров – Заместник-министър на труда и социалната политика.

   

 

От името на Министерството на здравеопазването, приветствие отправи Инж. Слави Пачалов – Заместник-министър на здравеопазването.

 

Наградените предприятията бяха разделени в три категории в зависимост от заетите лица в предприятието в момента на кандидатстване, както следва:

–              Малки (с до 50 заети лица),

–              Средни (от 50 до 250 заети лица),

–              Големи (с над 250 заети лица).

 Излъчихме една Специална категория „ГРИЖА ЗА СЕМАЙСТВОТО“, която отличава предприятията, които са обърнали специално внимание на децата и техните родители по време на пандемията.

————————————————————————————————————————————————-

Първата категория, в която се обявиха победителите бе “Малки предприятия”.

Наградите в категорията, връчи инж. Слави Пачалов – Заместник-министър на здравеопазването:

Трето Място – Радев и синове ЕООД, с.Граф Игнатиево         

    

 

Второ място – Ситигаз България ЕАД, гр.София

 

Първо място –  Актуал Индъстрис ООД, с.Браниполе

 

Победителите в категорията “Средни предприятия” бяха наградени от г-н Александър Загоров – Конфедерален секретар на КТ ПОДКРЕПА:

Трето Място – Пристанище Бургас ЕАД, гр.Бургас

 

Второ място – Енерго-Про България ЕАД, гр.София

От името на ЕНЕРГО-ПРО БЪЛГАРИЯ ЕАД наградата прие Иван Палийски – Член на Управителният съвет на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“

 

Първо място – Златна Панега Цимент АД, с.Златна Панега

 

 

Във специалната категория „ГРИЖА ЗА СЕМАЙСТВОТО“, наградите връчи г-н Стефан Башев, Управител на Фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

 

Наградени в категорията „ГРИЖА ЗА СЕМАЙСТВОТО“ са:

ДЖИ ПИ ГРУП АД, гр.София

 

БТК ЕАД, гр.София

За съжаление представител на фирмата не можа да присъства лично, но от името на БТК ЕАД г-жа Десислава Владимирова – Специалист Човешки ресурси се включи онлайн чрез Zoom връзката, която бяхме подсигурили за всички останали, които не присъстваха.

 

Всички номинирани за награда предприятия, получиха и безплатен ваучер за участие в IV-та Международна конференция по БЗР – „Мисли позитивно, но бъди негативен (-)!“  ” Think positive, but be negative (-)!“.

Конференцията ще се проведе от 19 до 21.05.2021 в хотел Самоков, Боровец.

 

В категорията “Големи предприятия” до финал достигнаха пет компании. Комисията беше изключително затруднена поради проявеният огромен интерес и равен брой точки. По принцип комисията посещава компаниите на място при равен брой точки, но покрай Ковид мерките комисията реши, че на трето и първо място ще има по две компании.

Отличените компании се откроиха с въвеждане на иновативни методи в борба с Ковид 19, извън рамките на стандартните противоепидемични мерки издадени от Министерството на здравеопазването.

Наградите в категорията връчи – г-жа Румяна Михайлова – Изпълнителен директор на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда”.

Трето Място – Вюрт Електроник ИБЕ БГ ЕООД, с.Белозем

 

Трето Място – Електроразпределение Юг ЕАД, гр.Пловдив

 

Второ място – Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, с.Радиново

 

Първо място – Ей и Ес Марица Изток 1 Сървисиз ЕООД, гр.Гълъбово

 

Първо място – ОСРАМ ЕООД, с.Труд

08.07.2021

0 отговора на "ГОДИШНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ПО БЗР - 2020 година"

Оставете съобщение

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.
X
X